BIO Founder

Svenska:

Corina Akner är grundare och VD för ”VÄRT – Sustainable Food Lab”. Hon grundade företaget 2016 med en vilja att utforska, förkroppsliga och lära andra hur man prioriterar och skapar verkliga förändringar i sättet att tänka kring hållbarhet.

Hon har en bakgrund som industridesigner men har arbetat med och utbildat sig inom livsmedelssektorn i många sammanhang; från att assistera det svenska kocklandslaget och leda workshops för multinationella företag, till att undervisa i socialt entreprenörskap, design och hållbar gastronomi på några av de mest prestigefyllda skolorna i Sverige. Hon har hållit workshops och föreläsningar om hur vi kan tänka ”bortom matsvinn” runt om i hela Europa.

Corina är övertygad om att vi behöver en förändring i hur vi pratar och tar itu med hållbarhet genom att låta människor närma sig sina egna normer. Genom att sedan ifrågasätta dessa normer i en kreativ miljö kan vi ta itu med både dagens och morgondagens problem.