Tidigare kunder och projekt

Urval projekt & partners

Smaklabb-produktutveckling-svinnfritt

Produktutveckling
Projekt: Rädda svensk pepparrot
Kund: Cajom AB

Sverige har gått från 350 pepparrotsodlare till 3 på 70 år. För att rädda den återstående produktionen fick VÄRT i uppdrag att förnya deras sortiment. Vi skapade 1 ny produkt från roten och 2 från bladgrönsakerna. Två av dessa deltog senare i en matinnovationstävling och tog hem en andraplats.

Workshop-kompetensutbildning-hållbarhet

Teambuilding 
Uppdrag: Omställning och hållbarhetsdag
Kund: Stadsmissionen

Stadsmissionen är en institution som säljer second hand-kläder och hjälper människor i utsatta situationer. Sidoströmmar är en gemensam nämnare för oss, så vi skapade en skräddarsydd aktivitet med målet att stärka deras språk kring hållbarhet inför framtida svinnprojekt.
 
Future-food-tasting-teambuilding

Cirkulär workshop 
Uppdrag: Fördjupa förståelsen för normer för att stärka varumärke inom mobilitet / transport 
Kund: Geely

 Vi skapade en workshop som fokuserade på co-ownership, normkreativitet, och hur man skapar nya beteenden. Geely arbetade med konceptet, anpassade det internt och fortsatte att använda formatet efter besöket hos VÄRT.
Smaklabb-produktutveckling-svinnfritt

Studio kitchen 
Projekt:: Analysera en produktserie utifrån haptik och textur först, och smak i andra hand.
Kund: Lantmännen / Huj

Företaget fokuserar på veganska pålägg och säljer produkter i ett i övrigt icke-vegansk segment. De ville förstå hur de bättre kunde kommunicera på vilket sätt deras produkter adderade något till snarare än skilde sig från normen. VÄRT hjälpte Huj att ompröva textur och konsistens genom en serie av haptiska metoder och sensoriska modeller. 
hållbar-kockutbildning-svinn-göteborg

Undervisning  / workshop
Uppdrag::Vägleda gastronomistudenter i hållbar måltidsekologi och framtidens protein.
Kund: Restaurang- och hotellhögskolan (RHS), Campus Grythyttan

VÄRT har blivit inbjudna som experter under många år vid denna ansedda och prestigefyllda kulinariska skola. Vi använder vår samlade kunskap för att introducera kockar till den komplexitet som omger framtidens mat. 

Hållbar-teambuilding-göteborg

Föreläsning / hållbar aktivitet 
Projekt:  Smaksätta matsvinn och visa potentialen hos fungerande livsmedelssystem.
Kund WIN WIN Gothenburg Sustainability Awards + jury

Under WIN WIN Gothenburg Sustainability Awards AGM hos oss problematiserade vi matssystemet och serverade ”fungerande matsystem” till teamet och juryn. Vi blandade föreläsningar med en 5-rättersmeny full av diskussionsmoment på temat.

Urval evenemang & presentationer

Receptutveckling / smaklabb

Projekt: Utveckla två recept som visar både den kulturella och ekologiska relevansen av gröt.
Kund: Eko Gröt SM med Sebastién Boudet

VÄRT fick i uppdrag att utveckla 2 nya grötrecept: 1 salt och 1 söt, för att delta i ’EKO Gröt SM’ (Svenska Ekologiska Mästerskapen i Gröt). Genom att fokusera på våra recepts mångsidighet och enkelheten kunde vi belysa spannmålens inneboende näringsmässiga kvalitet. Recepten visar hur vi kan göra  mycket med väldigt lite utan att kompromissa med smak och upplevelse.
Screen Shot 2023-07-19 at 00.49.07

Workshop / föreläsning 

Projekt: Workshop för 60 change makers från Göteborgstad och 60 familjer
Kund: Minimeringsmästarna Göteborgs Stad

Under projektet utbildade VÄRT över 60 familjer som en del av en 6 veckors hållbarhetskurs. Ett antal stationer sattes upp för att påvisa vanliga missuppfattningar om hållbarhet. Deltagarna fick bekanta sig med hur normer fortsätter att styra våra liv och vi presenterade exempel och innovativa sätt att skapa nya rutiner.

Framtidensmat-innovaiv-mat-göteborg

Event / matmässa 

Projekt: Visa upp lokala, innovativa, växtbaserade produckter samt ’framtidens mat’
Kund: Try Swedish, Kulturkalaset, Frihamnsdagarna, Nordic Organic Food Fair, Passion för mat och Malmö Garden Show 

Vid åtskilliga tillfällen har vi representerat nya livsmedelsproducenter inför ett urval av personer eller en bredare publik. Vi har varit återkommande utställare på olika matmässor runt om i Europa där vi presenterar våra kunders och partners produkter genom kreativa mataktiviteter.